Scandal: PSD, acuzat de blocarea achiziției rachetelor Patriot

  • Post By us24.ro on 2017-11-14 17:18:04
  • 0 comments

BUCUREȘTI, 14 nov — Sputnik. Partidul Social Democrat este acuzat de blocarea în parlament a achiziției sistemelor americane de rachetă Patriot. Într-un comunicat emis astăzi, Uniunea Salvați România afirmă că "majoritatea PSD-ALDE încearcă să blocheze în Parlament legea de achiziție a primului sistem de rachete Patriot și periclitează astfel parteneriatul strategic cu SUA".

Rachetele Patriot din Turcia © AFP/ John MacdougallRomânia va achita în avans cele 3,9 miliarde dolari pentru rachetele Patriot

Potrivit USR, niciunul dintre senatorii PSD-ALDE nu s-a prezentat astăzi la ședința Comisiei de apărare și ordine publică din Senat, pe ordinea de zi a căreia se afla proiectul de lege cu privire la achiziția sistemului de rachete Patriot. În lipsa senatorilor PSD-ALDE, ședința nu a avut cvorum și legea nu a putut fi dezbătută.

„PSD-ul și aliații lor aduc România într-o situație fără precedent. Dacă această lege de achiziție a rachetelor Patriot nu va fi adoptată, România nu va reuși să cheltuie cele 2% din PIB pe care s-a angajat în fața partenerilor internaționali că îi va investi în apărare, iar seriozitatea țării noastre în interiorul NATO va fi afectată", afirmă reprezentanții USR.

În comunicatul său, USR în reiterează poziția față de finanțarea sectorului apărării "prin investiții corespunzătoare și consideră că nerespectarea angajamentelor luate de țara noastră nu poate decât să dăuneze reputației României, într-un context geopolitic sensibil".

"USR consideră că apartenența României la NATO și parteneriatul strategic cu SUA sunt esențiale pentru securitatea națională în contextul european dificil, marcat de incertitudinile legate de Brexit și de agresiunea rusească în vecinătatea UE. România trebuie să fie în continuare un partener credibil și stabil pentru partenerii europeni și nord-atlantici, iar acest lucru poate fi demonstrat prin îndeplinirea fermă a obligațiilor asumate", se mai arată în comunicatul celor de la Uniunea Salvați România.

Sursa: sputniknews.ro

Comentarii