Şeful unei agenţii anti-corupţie din Rusia a fost omorât în bătaie în plină stradă, în Capitala Moscova.

Bărbatul a fost atacat de doi indivizi, cel mai probabil înarmat cu bâte, şi lovit cu sălbăticie.Crima a fost comisă pe o stradă din districtul Voskresensky, o suburbie a Moscovei.

Dmitri Gribov, şeful biroului regional al Centrului de Combatere a Corupţiei, o organizaţie guvernamentală, a fost atacat de doi indivizi, cu bâtele.Articolul continua dupa recomandari googletag...display('div-gpt-ad-1508934226799-5'); }); Horoscop 13 februarie 2019. Întâlnire romantică şi o petrecere între prieteniBărbatul a fost bătut cu sălbăticie şi lăsat să zacă pe zăpadă, în faţa blocului în care locuia mama sa.

A murit câteva ore pe patul de spital."O investigaţie a fost declanşată.

Anchetatorii au examinat scena incidentului, iar martorii au fost audiaţi", au transmis procurorii ruşi.Varianta colegilor victimeiCauzele crimei sunt necunoscute.

Postul TV rusesc REN TV menţionează o versiune spusă de colegii de serviciu ai victimei, care cred că asasinatul nu ar avea legătură cu lupta anticorupţie, ci cu un caz personal.În urmă cu 2 ani, Gribov ar fi avut un scandal în trafic, în urma căruia ar fi fost bătut de 3 indivizi.

Bărbatul l-a dat în judecată pe unul dintre atacatori, iar procesul a început pe 11 februarie, cu doar câteva ore înaintea atacului sângeros.Chiar dacă spun că asasinatul nu are legătură cu locul de muncă al victimei, colegii săi s-au arătat critici faţă de sistemul de justiţie şi Ministerul de Interne din Rusia.

Ei susţin că Gribov s-a luptat timp de 2 ani ca să poată deschide proces în cazul acestei agresiuni şi că, în acest timp, a mai fost vizat de un incident, în care i-a fost incendiată maşina, spune Novie Izvestia.

Autorităţile ruse nu au avut însă nicio reacţie.

Sursa: Observator