Un enorm steag rusesc a fost atârnat pe o schelă la catedrala din Salisbury duminică, după aproape un an de la atacul cu agent neurotoxic Noviciok în acest oraş din Marea Britanie, atac imputat de Londra Rusiei, informează agenţia britanică Press Association (PA), citată de dpa.

Fostul spion dublu rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi cu Noviciok la Salisbury, în sudul Angliei, la începutul lunii martie 2018.

Cei doi ruşi suspecţi identificaţi de Marea Britanie în acest caz au afirmat într-un interviu pentru postul de televiziune RT că au călătorit ca simpli turişti la Salisbury pentru a vizita "faimoasa catedrală" şi faimosul ei "turn de 123 de metri".

Un consilier local a condamnat incidentul cu steag rusesc. "Localnicii vor fi pur şi simplu foarte supăraţi, este ca o pălmuţă peste obraz", a declarat Jo Broom pentru PA.

Steagul a fost deja înlăturat. "A fost un lucru remarcabil de stupid şi atrage atenţia asupra enormei tragedii a persoanelor implicate şi a prejudiciilor aduse oraşului de atacurile cu agent neurotoxic din Salisbury anul trecut", a spus Nicholas Papadopulos, reprezentantul catedralei.

O purtătoare de cuvânt a declarat pentru PA că incidentul nu este de "competenţa poliţiei pentru moment".

AGERPRES/(AS-editor:Lilia Traci, editor online: Alexandru Cojocaru)   Sursa foto: www.spirefm.co.uk