"Senzaţia mea este că în momentul de faţă Guvernul funcţionează, poate nu numai guvernul, instituţiile care ţin de administraţia centrală, funcţionează din inerţie. (...) Nu vreau să fac parte dintr-o guvernare impotentă", a declarat, marţi, Călin Popescu Tăriceanu.

Premierul Viorica Dăncilă a comentat declaraţia liderului ALDE care a spus că nu vrea să facă parte dintr-o guvernare "impotentă" şi a precizat că Guvernul a obţinut rezultate, iar Călin Popescu Tăriceanu are miniştri în guvernul pe care-l critică. "Cred că aceste lucruri nu fac bine", a spus Dăncilă, precizând că ar fi preferat ca preşedintele ALDE să-şi prezinte nemulţumirile în interiorul coaliţiei, nu în mass-media. "Sincer, mă surprinde această declaraţie a domnului Tăriceanu.

Eu cred că acest guvern a obţinut rezultate şi cred că domnul Tăriceanu are miniştri în acest guvern.

Probabil, referirea este la miniştrii dumnealui, nu poţi să iei în ansamblu şi să judeci toţi oamenii dintr-un guvern.

Pentru mine sunt importante alte lucruri, nu să-i răspund domnului Tăriceanu, este părerea dumnealui.

Aş fi vrut ca această părere să fie discutată în coaliţie şi nu prin intermediul presei", a spus Viorica Dăncilă, potrivit news.ro.

Aceasta a precizat că are alte priorităţi şi a aprecizat că astfel de declaraţii nu fac bine. "Cred că aceste lucruri nu fac bine şi cred că pentru mine, ca şi pentru membrii Guvernului şi pentru membrii Partidului Social Democrat, este importantă stabilitatea ţării.

Cred că avem această responsabilitate de a asigura stabilitate în România şi cred că aceste cuvinte, aceste acuzaţii nu fac decât să scindeze, iar eu întotdeauna am îndemnat la consens şi unitate.

Cred că românii au nevoie de consens şi unitate, cred că au nevoie de dialog şi nu de astfel de afirmaţii făcute prin intermediul mass-mediei.

Am să îmi spun părerea în cadrul şedinţei de coaliţie referitoare la aceste aspecte.

Reafirm ceea ce am spus ieri la sfârşitul Comitetului Executiv, atâta timp cât în forul de conducere al PSD s-a luat această decizie a remanierilor, s-a luat această decizie a reajustării programului de guvernare şi nu o restructurare, voi merge pe linia Partidului Social Democrat", a mai spus Dăncilă.

Sursa: RomaniaTV