Tenis: Cehul Radek Stepanek, dublu câștigător al Cupei Davis, s-a retras din activitate

  • Post By us24.ro on 2017-11-15 08:28:04
  • 0 comments

Tenismanul ceh Radek Stepanek și-a anunțat retragerea din activitate, după o carieră profesionistă de 21 ani, pe parcursul căreia câștigat de două ori Cupa Davis, precum și două titluri de Mare Șlem la dublu, informează AFP.

c649a1da-4ce8-40aa-9be7-dd8a09a1ddc3

"Știu că o carieră în tenis este limitată, însă am vrut să o prelungesc cât mai mult posibil", a declarat Stepanek, care va împlini 39 de ani pe 27 septembrie, cu ocazia unei conferințe de presă desfășurată marți la Praga. "Am luptat până la ultimul meu suflu, însă acum este timpul să plec", a adăugat el.

Radek Stepanek a disputat ultimul său meci în circuitul profesionist în luna ianuarie, la Openul Australiei, împotriva belgianului David Goffin. El s-a supus ulterior unei intervenții chirurgicale la spate, în primăvara acestui an. "Am trecut prin momente dificile după operație", a precizat jucătorul originar din Karvina, estul Cehiei.

În cursul unei carierei începută în 1996, Stepanek a câștigat cinci titluri la simplu, ajungând până pe locul 8 mondial în 2006, anul în care a obținut cea mai bună performanță a sa în turneele de Marele Șlem, la simplu, un sfert de finală la Wimbledon.

Însă, jucătorul ceh s-a evidențiat în primul rând la dublu, unde a obținut 18 titluri, între care două de Grand Slam, cucerite al Openul Australiei, în 2012, și US Open, în 2013, alături de indianul Leander Paes.

În Cupa Davis, el a ridicat de două ori "Salatiera de Argint", în 2012 și 2013, după ce a luptat la simplu și la dublu împreună cu compatriotul său Tomas Berdych.

În afara terenului, Radek Stepanek a avut mai multe legături cu jucătoare din circuitul profesionist, care l-au ținut în atenția presei: elvețianca Martina Hingis, compatrioata sa Nicole Vaidisova, cu care s-a căsătorit și de care s-a despărțit ulterior. A urmat apoi o altă jucătoare cehă, Petra Kvitova, în 2013, înainte de a reveni la Vaidisova.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: agerpres.ro


Comentarii