Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a României, a declarat, luni, pe aeroportul Otopeni că Simona Halep şi dorinţa fetelor de a scrie o pagină de istorie în tenisul românesc sunt atuurile noastre în semifinala cu Franţa, programată la Rouen în zilele de 20 şi 21 aprilie. ''În primul rând diferenţa ar trebui s-o facă la noi faptul că o avem pe Simona.

Avem o jucătoare senzaţională, nr. 2 în lume, dar cu o experienţă bogată. În momentul în care ai o jucătoare pe care te bazezi şi ştii că în proporţie de 90% îţi câştigă două meciuri, viaţa este mai uşoară.

Dar, ne trebuie şi al treilea punct.

Atuul nostru este Simona Halep şi probabil dorinţa noastră de a face istorie, de a ajunge în finală şi, de ce nu, ne gândim şi la o victorie (în finală, n.

red.).

Avem o echipă tânără care îşi doreşte foarte mult un rezultat senzaţional.

Suntem pregătiţi, avem puţine emoţii şi sunt convins că vom avea de partea noastră foarte mulţi susţinători. În afară de cei tradiţionali de la Cluj, împreună cu dl Boc (Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, n.

red.), care va fi acolo, ştiu că s-au vândut multe bilete şi a fost foarte mare interesul din partea suporterilor români'', a declarat Florin Segărceanu, înainte de zborul către Franţa.

Segărceanu este mulţumit că jucătoarele sale (Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu, Raluca Olaru) nu au probleme de sănătate: ''A fost o perioadă lungă, dar care a trecut.

Ultimele săptămâni au trecut foarte repede.

Am aşteptat foarte mult să vedem evoluţia fetelor, a contat foarte mult pregătirea acestui meci.

Ne gândim la mai multe variante pentru jucătoarea nr. 2 de simplu.

Sunt fericit că nu există nicio problemă de sănătate în echipă, chiar dacă au fost mici accidentări.

Toată lumea este OK, s-a antrenat bine în ultima săptămână''.

Fostul jucător de Cupa Davis a estimat că zgura de la Rouen va fi similară cu cea de la Roland Garros: ''Aşteptăm să ajungem în Franţa, să vedem suprafaţa de acolo.

Am văzut deja nişte filmuleţe, probabil o să fie o zgură mai rapidă, gen Roland Garros, şi sper să începem cu bine programul de acomodare acolo.

Eu zic că toate jucătoarele, poate mai puţin Monica Niculescu, se descurcă mult mai bine pe zgură şi la fel cred că Garcia ar juca mai bine pe o suprafaţă rapidă''.

Irina Begu, una dintre opţiuni pentru nr. 2 din echipă la partidele de simplu, a apreciat că Franţa, în calitate de gazdă, păstrează prima şansă de calificare: ''Se poate spune că întâlnirea este mai echilibrată.

De fiecare dată când joci în deplasare, nu poţi să spui că eşti favorit, de aceea şansele cred că tot 60-40% ar fi.

Dar, noi întotdeauna am fost şi suntem o echipă solidă şi puternică, unită, aşa că avem şansele noastre şi sperăm să le luăm.

Suntem pregătite pentru orice, suntem acolo trup şi suflet.

O să dau tot ce e mai bun şi sperăm să câştigăm şi această întâlnire.

La dublu, deocamdată nu se ştie cine va juca, decizia se va lua vineri.

Echipele se pot schimba şi în ziua meciului, aşa că vom vedea în funcţie de scor''.

Begu a apreciat că unitatea de grup a stat la baza succeselor din Fed Cup: ''Faptul că am fost întotdeauna unite şi ne-am motivat una pe cealaltă, asta cred că a contat cel mai mult în parcursul nostru de la Budapesta, în 2014, când ne-am calificat (în Grupa Mondială - n.r.) şi ne-a ţinut acolo.

Este un avantaj, zgura este suprafaţa noastră favorită, dar şi ele joacă bine pe zgură, va fi un meci foarte greu, dar noi sperăm să-l câştigăm.

Vor fi şi foarte mulţi români, aşa că nu vom simţi presiunea publicului francez.

De fiecare dată a contat foarte mult cine a fost mai în formă, cine s-a simţit mai bine în ziua meciului.

Dacă joci în deplasare, întotdeauna e mult mai greu.

Pentru că ai susţinerea publicului şi asta avantajează echipele gazdă, dar noi ne vom face treaba, nu contează împotriva cui jucăm, sperăm să fim apte şi la fel de încrezătoare ca până acum''. În sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, România a învins echipa Cehiei, deţinătoarea trofeului, cu 3-2, prin punctele obţinute de Simona Halep, victorioasă în ambele partide de simplu, şi de perechea Irina Begu/Monica Niculescu, în timp ce Franţa a dispus cu 3-1 de Belgia.

AGERPRES/(AS/autor: Teodor Ciobanu, editor Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)