Tenis: Garbine Muguzura, noul lider WTA: "Am visat mereu acest moment"

  • Post By us24.ro on 2017-09-07 08:44:49
  • 0 comments

Jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, care va prelua începând de luni conducerea în clasamentul WTA, a recunoscut că a "visat mereu momentul" în care va accede în fotoliul de lider al ierarhiei tenisului feminin.

ab922065-a183-41b6-a80d-e836e9594cf4

"Sunt foarte fericită că voi deveni numărul unu mondial, este ceva foarte special. Visezi mereu la acest moment, însă este unul dintre acele lucruri pe care le păstrezi pentru tine. La fiecare aniversare a mea, de fiecare dată când suflam în lumânări, dorința era întotdeauna aceeași: să fiu cea mai bună. Iar acum acest lucru s-a întâmplat", a precizat Muguruza într-un comunicat.

Înfrângerea cehoaicei Karolina Pliskova, actualul lider WTA, în sferturile de finală la Openul Statelor Unite, în fața americancei CoCo Vandeweghe, îi asigură reprezentantei Spaniei accederea pe prima poziție a clasamentului mondial, începând de luni.

Născută la Caracas (Venezuela), în urmă cu 23 ani, Garbine Muguruza are în palmares cinci titluri cucerite în circuitul profesionist, două dintre ele de Mare Șlem: Roland Garros (2016) și Wimbledon (2017).

Muguruza este a doua jucătoare spaniolă, după Arantxa Sanchez Vicario, care devine numărul unu mondial în tenisul feminin.

Presa iberică subliniază că, pentru prima oară în istoria tenisului mondial, cele două circuite profesioniste de tenis (masculin și feminin) vor fi dominate în același timp de reprezentanți ai Spaniei, după ce Rafael Nadal a revenit luna trecută în fruntea ierarhiei ATP.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa: agerpres.ro


Comentarii