Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, afirmă, într-o postare pe pagina de Facebook a ministerului, că nu a renunţat niciodată la valorile sale de-a lungul mandatului său ca preşedinte al ECOFIN şi că "a luptat neîncetat pentru coeziune şi pentru o dezvoltare echilibrată a Uniunii în întregul ei".

Teodorovici a predat vineri omologului său finlandez, Mika Lintila, simbolul Preşedinţiei Consiliului UE în domeniul economic şi financiar. "Mika, permite-mi să-ţi înmânez simbolul Preşedinţiei Ecofin: clopoţelul - care acum trece la Finlanda.

Sperăm că realizările din primele şase luni ale trioului nostru pentru care am muncit din greu şi cu entuziasm vor fi baza progresului în activitatea noastră din următoarele şase luni.

De-a lungul mandatului meu ca preşedinte al ECOFIN, nu am renunţat niciodată la valorile mele şi am luptat neîncetat pentru coeziune şi pentru o dezvoltare echilibrată a Uniunii în întregul ei.

Am fost plăcut surprins să aflu că Jean Sibelius, faimosul compozitor finlandez, obişnuia să spună: 'Nu acordaţi atenţie criticilor, niciunui critic nu i s-a ridicat vreodată o statuie!' Îmi cer scuze dacă uneori v-am adus prea insistent la cunoştinţă probleme care sunt semnificative, însă specifice celei de-a doua jumătăţi estice a inimii noastre europene.

Sunt convins că Preşedinţia finlandeză va fi una reuşită.

Vă urez succes în cele şase luni şi doresc să vă asigur de întregul nostru sprijin!", a precizat şeful de la Finanţe, în postarea de pe pagina de socializare.

Eugen Teodorovici, prezidează vineri ultima reuniune a Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN) pe perioada Preşedinţiei române a Consiliului UE, ce se desfăşoară la Luxemburg.

Pe agenda ultimei reuniuni din mandatul Preşedinţiei române a Consiliului UE figurează teme precum Uniunea Bancară, Semestrul European, Pactul de Stabilitate şi Creştere, comunicarea Comisiei Europene "O planetă curată pentru toţi", planul de acţiune privind creditele neperformante (NPL), reuniunea G20 de la Fukuoka, din Japonia, cooperarea consolidată privind taxa pe tranzacţiile financiare (FTT).

Tot vineri, ministrul Teodorovici prezidează şi reuniunea anuală a guvernatorilor Băncii Europene de Investiţii (BEI).

AGERPRES/(AS - autor: Mariana Nica, editor:Nicoleta Gherasi, editor online: Anda Badea)