ULTIMA ORĂ: SUA se retrag din UNESCO

  • Post By us24.ro on 2017-10-12 18:16:10
  • 0 comments

BUCURESTI, 12 oct — Sputnik. Decizia Statelor Unite de a se retrage din UNESCO nu a fost luata cu ușurință, a informat joi Departamentul de Stat al SUA, relatează Sputnik International.

"La data de 12 octombrie 2017, Departamentul de Stat a notificat directorul general al UNESCO, Irina Bokova, despre decizia SUA de a se retrage din organizație. Această decizie nu a fost luată cu ușurință și reflectă preocupările Statelor Unite cu privire la UNESCO, necesitatea unei reforme fundamentale în cadrul organizației și continuarea prejudecăților anti-israeliene la UNESCO", a declarat Nauert, adăugând că decizia va intra în vigoare pe 31 decembrie 2018.

Seful UNESCO, Irina Bokova, a declarat că organizația a primit o notificare oficială de la Washington că Statele Unite se vor retrage din organizație. Ea a numit pasul Washingtonului o "pierdere a multilateralismului".

"Doresc să exprim un profund regret față de decizia Statelor Unite ale Americii de a se retrage din UNESCO", a declarat Bokova într-o declarație, adăugând că relațiile organizației cu Statele Unite se bazează pe valori comune.

Relațiile Israelului cu corpul cultural al ONU s-au deteriorat în ultimele luni. Israelul a redus plățile din fondurile pe care țara le transferă anual Organizației Națiunilor Unite. Decizia Israelului vine ca răspuns la hotărârea UNESCO de a numi Israelul o țară ocupantă a Ierusalimului.

UNESCO a fost înființată în 1945 ca organism internațional care vizează promovarea respectului pentru statul de drept și drepturile omului prin colaborare culturală și științifică.

Sursa: sputniknews.ro

Comentarii