Un băiat de 10 ani din Baia Mare a sunat la 112 în pauza de la şcoală. "Mă omoară!", spunea copilul la telefon. Învăţătoarea a fost amendată, după ce poliţiştii au reuşit să ajungă la băiat.Miercuri, la ora 10.03, un băiat a alertat poliţia, prin numărul unic apeluri de urgenţă 112, că a fost sechestrat pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei.

Apelantul striga după ajutor, precizând că cineva îl omoară, apoi a închis telefonul.

Imediat poliţiştii din municipiu au format echipe de căutare şi au demarat de urgenţă activităţile specifice pentru găsirea şi salvarea băiatului.Articolul continua dupa recomandari cX.callQueue.push(["invoke", function() {googletag...display('div-gpt-ad-1508934800769-5'); });}]); Criteo.events.push(function() {Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({"zoneid": 1410627,"containerid": "Crt-1410627","overrideZoneFloor": false});}); Horoscop 17 ianuarie 2020.

Gest de neuitat în dragosteDupă mai multe încercări de apelare a numărului de telefon de pe care s-a efectuat apelul la 112, nereuşite datorită faptului că telefonul părea închis, la un moment dat telefonul a sunat, însă persoana care a răspuns nu a rostit nici un cuvânt. Întrucât se auzea gălăgie, poliţiştii au concluzionat că este posibil ca apelantul să se afle în incinta unei unităţi de învăţământ sau într-un local public.În mai puţin de două ore, poliţiştii l-au găsit pe băiat.

Acesta se afla în siguranţă, la unitatea şcolară unde studiază, poliţiştii stabilind că fapta relatată prin apelul de urgenţă nu există.

Totodată, s-a stabilit că după ce a efectuat apelul în timpul pauzei, elevul şi-a setat telefonul pe mod avion şi nu a mai putut fi contactat.Băiatul, în vârstă de 10 ani, mama acestuia precum şi învăţătoarea copilului au fost conduşi la sediul poliţiei.

Conform prevederilor O.UG. 34/2008 actualizată şi Legii nr. 61/1991, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, una în valoare de 2000 părinţilor şi una în valoare de 200 de lei învăţătoarei, scrie vasiledale.ro.

Sursa: Observator