"ALDE dispare sub privirile admirative ale conducerii...

De 3 luni, ALDE Party a trimis o scrisoare către ALDE România prin care înştiinţează că ALDE România nu mai are voie să folosească numele şi sigla partidului pentru că nu mai face parte din familia ALDE international.

De când au primit scrisoarea, cei din conducerea ALDE România au ţinut-o ascunsă de membrii de partid şi nu au luat nicio măsură pentru reglementarea situaţiei...

De aici putem trage simpla concluzie că cei din conducere nu au avut şi nu au nici cea mai mică intenţie de a ţine în viaţă partidul!", a dezvăluit deputatul timişean pe Facebook.

Marian Cucşa a arătat că această situaţie poate duce şi la imposibilitatea membrilor ALDE România de a se înscrie în alegerile locale din partea acestei formaţiuni, urmărindu-se astfel ca partidul să fie "înghiţit" de către formaţiunea lui Victor Ponta, PRO România. "Conform legii electorale, un partid politic poate candida la alegeri dacă sigla şi denumirea partidului sunt în vigoare cu minim 6 luni înainte de data alegerilor!

Astfel, ALDE fiind în prezent într-o alianţă electorală cu Ponta, schimbarea denumirii şi siglei ar afecta candidatura la prezidenţiale!

Organizarea unui congres după alegerile prezidenţiale, pentru schimbarea denumirii partidului, este prea târzie!

Singura varianta va fi ca toţi cei care vor să candideze la alegerile locale să o facă din partea Pro România!!! Şi aşa uşor şi subtil...

ALDE va fi rapid înghiţit de formaţiunea lui Victor Ponta - fapt dorit clar de Ponta!

Trist este însă că actualii membrii ALDE habar nu au despre acest aspect şi am considerat de cuviinţă să îi informez", a mai spus deputatul Marian Cucşa, care este şi lider ALDE Timiş şi vicepreşedinte naţional al partidului.

De asemenea, el subliniază că a ridicat această problemă în faţa membrilor conducerii partidului, care au recunoscut că există această scrisoare a ALDE internaţional, însă nu au prezentat nicio soluţie. "Modul în care acţionează actuala conducere a partidului este o bătaie de joc la adresa tuturor aleşilor locali ALDE şi a tuturor membrilor de partid care au investit timp şi încredere în acest proiect de suflet şi cu multe speranţe pentru electoratul liberal. În şedinţa de astăzi, 18 septembrie 2019, am ridicat problema mai sus menţionată şi cei din conducere au recunoscut faptul că există această scrisoare, dar nu au propus nici o soluţie pentru salvarea proiectului politic! Ţinând cont de tot acest context la care se adaugă şi managementul defectuos al partidului, solicit demisia de urgenţă a întregii conduceri ALDE România, precum şi organizarea unui congres în maxim două săptămâni, pentru schimbarea numelui şi siglei partidului", a mai afirmat liderul ALDE Timiş.

Deputatul Marian Cucşa a anunţat în urmă cu două zile că demisionează din grupul ALDE din Camera Deputaţilor şi că va activa ca deputat neafiliat, însă a precizat că nu demisionează din partid sau din funcţiile pe care le deţine în cadrul formaţiunii. 

Sursa: RomaniaTV