UPDATE Parlament: Marton Arpad îi compară cu minerii pe cei care au ieșit în stradă miercuri seara

  • Post By us24.ro on 2017-12-07 11:18:04
  • 0 comments

Deputatul UDMR Marton Arpad i-a comparat cu minerii pe oamenii care au protestat miercuri seară în stradă.

3ad7defb-531b-4ff9-9e4a-2011abe079a1

Deputatul UDMR Marton Arpad i-a comparat cu minerii pe oamenii care au protestat miercuri seară în stradă.

"Să nu fiți duplicitari! Am ajuns acasă, am pornit televizorul, am văzut imaginea în care vine grupul USR cu telefoane aprinse, apoi intervenția unui lider al acestui grup care a mulțumit protestatarilor. Eu mi-am adus aminte de iunie '90 când, deși nu i-a chemat, Iliescu le-a mulțumit minerilor că au venit să apere statul de drept", a declarat Marton Arpad, joi, în timpul dezbaterilor de la Comisia parlamentară specială pentru legile Justiției.

În replică, deputatul USR Stelian Ion a precizat că nu cei din partidul său au chemat oamenii în stradă.

"Referitor la ce a spus domnul Marton: noi nu am chemat oameni în stradă, deși consider că aceasta este o manifestare de civism și cred că este ultima redută a democrației noastre și mi se pare o manifestare pozitivă a protesta atunci când nu ești de acord cu ceea ce se întâmplă în Parlament, oriunde. E un drept fundamental acesta de a protesta. Să fim comparați cu Ion Iliescu în '90, care a chemat minerii și după aceea le-a mulțumit, adică să comparați oamenii care protestează în fața Parlamentului, pașnic, cu minerii care au venit cu bâtele și au ras tot Bucureștiul — este inimaginabil. Deci protestatarii pașnici, studenții aceia, atunci s-a întâmplat altceva, acei protestatari au fost numiți huligani pentru că nu respectau legile așa cum ne acuzați dumneavoastră acum că nu respectăm reglementările legale", a spus acesta.

La rândul său, Marton Arpad a adăugat că nu poate accepta violența fizică.

"Analogia pe care am făcut-o eu era tocmai cu declarația că nu noi i-am chemat și cu asemănarea celor trei elemente, din momentul de începere, a primirii acestor mesaje, inclusiv că ați făcut o concurență neloială camerelor de luat vederi pentru că dumneavoastră ați transmis de acolo de unde dânșii nu aveau voie să transmită live. Și au venit mesajele. După care ați spus că nu i-ați chemat, după care le-ați mulțumit. Atât am spus. Eu între-adevăr eram și în '90 aici, în București, și eram în stradă. Unii dintre colegii noștri au și fost loviți. Mai eram în Camera Deputaților când minerii, tot ai acelui președinte care a dărâmat Guvernul Roman, au intrat în Parlament, eu eram în Parlament și ieri a trebuit să cobor, și am mers pe jos printre acești protestatari pașnici care bâte într-adevăr nu aveau, dar nici pașnici nu au fost. Agresivitatea comparabilă cu un comportament necivilizat pentru mine a dus la același sentiment", a arătat Marton Arpad.

El a mai spus că în România există o legislație privind protestele pe care toată lumea trebuie să o respecte.

"Pentru mine este de neconceput ca atunci când unii la Târgu Mureș, care în loc să meargă pe trotuar merg și pe o parte a carosabilului sunt penalizați, iar alții, seară de seară, pot bloca circulația rutieră fără să răspundă nimeni. Am fost și eu de multe ori în stradă și probabil o să mai ies, dar niciodată nu am mulțumit nimănui în stradă, cine a protestat violent, că a venit lângă mine. Niciodată. Violența fizică nu o pot accepta", a încheiat acesta.

AGERPRES/(AS, A — autor: Dana Piciu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

agerpres.ro

Comentarii