UPDATE Ponta: Susținem inițiativa ca la conducerea Camerei Deputaților să vină altcineva; nu poate să mai fie Dragnea

  • Post By us24.ro on 2017-11-14 15:18:05
  • 0 comments

Parlamentarii Pro Romania susțin schimbarea lui Liviu Dragnea de la președinția Camerei Deputaților, a anunțat marți deputatul Victor Ponta, copreședinte al formațiunii politice.

f251bbd6-205b-410d-a297-cea7226260b6

"Am văzut diversele discuții din Camera Deputaților, am avut o discuție între noi, mâine vom discuta și cu ceilalți colegi din pro România și evident vom susține inițiativa, altfel normală, corectă, logică, ca la conducerea Camerei Deputaților să vină altcineva. Nu poate să mai fie Liviu Dragnea. Și vă dau un singur argument pentru cei care își doresc foarte tare adoptarea legilor Justiției și schimbarea, reformarea sistemului de justiție — cât e Dragnea șef la Camera Deputaților nu se pot adopta aceste legi, pentru că discuția e foarte simplă: Dragnea își schimbă legile ca să-și rezolve dosarele. (...) Da, votăm să aibă Camera Deputaților un alt președinte de la PSD, cum spune regulamentul și CCR", a afirmat Ponta, într-o conferință de presă susținută la Parlament.

El a precizat că susține ideea ca PSD poate propune un alt președinte la Camera Deputaților, dintre actualii vicepreședinți, "un om care să nu aibă dosare și care să conducă lucrările și privind legile Justiției și legea bugetului și toate celelalte legi pe care Camera Deputaților trebuie să le adopte rapid, până la sfârșitul acestui an".

"Cât va rămâne Dragnea șef la Cameră, toate aceste probleme importante vor fi înghețate, iar Camera Deputaților va fi doar, cum e din păcate și PSD-ul acum, folosită ca scut pentru problemele personale ale lui Dragnea. (...) Eu vreau binele PSD și ei se tot gândesc cum să-l schimbe pe Dragnea și nu au curajul să o spună și spun eu — eu în general vorbesc în numele PSD-iștilor care nu au curajul să vorbească. Toată lumea din PSD știe că în acest moment prezența domnului Dragnea în fruntea Camerei Deputaților, dincolo de faptul că e o problemă pentru noi toți, înseamnă practic că discuțiile pe legile justiției, TVA splitat, pe ordonanța cu trecerea contribuțiilor și pe buget, vor fi complet parazitate de discuția 'Dragnea în fruntea Camerei'", a adăugat fostul premier.

Victor Ponta a amintit că el s-a retras din poziția de șef al PSD, pentru a nu trage partidul "să-l ducă cu el la tribunal" și și și-a exprimat speranța că "cei care mai au încă simțul realității și al responsabilității o să găsească o soluție".

"Nu mă aștept ca domnul Dragnea să-și dea demisia, pentru că domnul Dragnea va merge până la capăt și cu PSD și cu Parlamentul și cu toți ceilalți. Nu cred că dă doi bani nici pe PSD, nici pe Camera Deputaților. Problema este că — eu vorbesc de toți ceilalți — atâta timp cât cel care stă sus la prezidiu este Dragnea, orice discuție despre legile Justiției va fi blocată într-un singur punct — tu vrei să schimbi legile ca să te salvezi pe tine. Dacă acolo sus la tribună stă cineva care n-are nicio problemă de niciun fel — nici cu OLAF, nici cu Soros, nici cu altcineva—avem șanse să facem reformele necesare, să oprim abuzurile, să asigurăm independența justiției, așa cum își doresc cam toți", a arătat fostul președinte al PSD.

El a negat ca a făcut un denunț pe numele lui Dragnea.

"Vrea OLAF să preia PSD-ul? Totuși, dacă ai mai mult de un neuron, îți dai seama că OLAF nu vrea să preia PSD-ul. Eu aș vrea ca PSD-ul să-l re-preia PSD-iștii, că sunt destui în PSD. Problema e că în acest moment PSD asigură conducerea țării, guvernul este încă sub dominația unor oameni din partid care nu sunt membri ai guvernului — bugetul este scris de doi oameni care nu sunt în guvern, Sevil Shhaideh și Darius Vîlcov. (...) Nu putem avea dezbateri normale atât timp cât cineva se ține de scaun. La un moment dat, chiar dacă nu au curaj, instinctul de supraviețuire funcționează — vorbesc despre oameni alături de care am fost 15 ani. (...) Eu vreau binele PSD. În acest moment, PSD este confiscat de un cartel care ieri a fost definit ca un grup infracțional organizat, nu l-am definit eu", a spus Ponta.

Întrebat dacă, odată cu cel de-al treilea dosar pe numele liderului PSD, este "sfârșitul lui Liviu Dragnea", Ponta a spus: "Da. Ce mă doare pe mine este să nu fie și sfârșitul PSD și al României".

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a anunțat DNA.

AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, editor: Mihai Simionescu)

Sursa: agerpres.ro


Comentarii