Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunţat joi, pe pagina sa de Facebook, că a luat decizia de o numi pe Mădălina Turza în funcţia de preşedinte - secretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii. "Am luat decizia pentru numirea primului om din echipa mea la Ministerul Muncii.

Mădălina Turza a fost numită Preşedinte - Secretar de Stat la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii.

Drepturile copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi trebuie să fie tratate cu totală dăruire şi cu profesionalism de instituţiile statului.

Când spun dăruire, mă gândesc la oameni care au făcut politici, dezbateri publice şi tot ceea ce era necesar pentru a avea o viziune asupra domeniului dar şi care, foarte important pentru mine, cunosc obstacolele din viaţa reală.

Au luptat pentru a le remedia, nu s-au dat bătuţi.

Aceşti oameni competenţi şi dedicaţi trebuie să aibă şansa să ducă misiunea lor la nivel de politică naţională.

Iar eu vreau să dau această şansă Mădălinei Turza.

Adică să schimbe paradigma - sistemul de protecţie a copiilor, a celor din zona de adopţie sau a celor cu dizabilităţi respectiv cel al adulţilor cu dizabilităţi, al bătrânilor şi al celor în nevoie, trebuie să lucreze pentru beneficiari.

Procedurile, strategiile, funcţiile publice sunt un mijloc pentru a face viaţa acestor oameni mai bună", a scris Alexandru.

Aceasta a precizat că a solicitat premierului numirea, la conducerea nou-înfiinţatei Autorităţi Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, rezultată din comasarea ANPD şi ANPDC, a Mădălinei Turza. "Mădălina Turza este preşedinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi, activistă pentru drepturile omului şi voluntar pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi de mai bine de 10 ani.

Recunoaşterea meritelor ei a depăşit de mult graniţele României.

Pe scurt, este un om modest faţă de cât a reuşit să facă - ceea ce apreciez enorm, încăpăţânat să obţină rezultate în pofida greutăţilor, un om în profesionalismul căruia am mare încredere.

Va avea obiective clare pe un mandat foarte scurt şi le vom urmări împreună", a precizat ministrul Muncii.

Aceasta a adăugat că se lucrează intens la structura noii entităţi, iar seria consultărilor va începe cu un calendar foarte strâns până la care această structură va fi făcută funcţională.

AGERPRES/(AS-autor: Nicoleta Gherasi, editor: Andreea Marinescu, editor online: Simona Aruştei)