"Moţiunea nu va trece, Guvernul nu va cădea.

Eu cred în responsabilitatea parlamentarilor.

Cred că mulţi dintre membrii Parlamenului, chiar şi dintre cei care au semnat această moţiune, mâine nu o vor vota", a declarat, miercuri seară Viorica Dăncilă la Antena 3, potrivit News.ro.

Ea spune că cei care au depus moțiunea nu au un program de gvernare.

Viorica Dăncilă consideră că "în nicio ţară în care există democraţie, în niciun stat membru al Uniunii Europene" preşedintele nu este cel care să vrea să dea jos Guvernul. "Nu este normal ca preşedintele României care trebuie să fie preşedintele tuturor românilor, indiferent de culoarea politică, trebuie să fie preşedintele tuturor.

Vedem un abuz pe care nici măcar Traian Băsescu nu şi l-a permis: preşedintele se compotră ca un lider de partid, nu este normal.

Vrea al doilea mandat, vrea «Guvernul meu» şi vrea şi «Parlamentul meu»", a mai spus Dăncilă.

Ea a mai spus că la moțiunea de joi se joacă alegerile prezidențiale. „Da, cred că da”, a răspuns ea, întrebată dacă se joacă alegerile prezidențiale la moțiune.

Premierul a vorbit și de presiuni mari asupra parlamentarilor în privința moțiunii. „M-a sunat un deputat cu câteva ore înainte să vin în emisiune și mi-a spus: Știți, am vrut să votez moțiunea, dar m-au sunat primari, m-a sunat soția și mi-au spus să nu votez.

Era un deputat semnatar al moțiunii”, a mai spus premierul.

Citește și: Klaus Iohannis: PSD a intat din prima zi de guvernare pe contrasens cu românii. Îmi doresc foarte mult ca moţiunea să treacă VIDEO

Sursa: RomaniaTV