Externe

Povestea tragică a unei familii distruse de coronavirus: “Mi-am pierdut ambii părinţi în 15 zile”

loading...

E ora 9 seara şi o femeie stă în parcarea Spitalului de Urgenţă Txagorritxu în Victoria, Spania. Refuză să plece de lângă pentru că de aici poate vedea maşina funerară care va lua corpul tatălui ei. Nu şi-a putut lua la redevere de la el. Îi face cu mâna. “Mi-am pierdut ambii părinţi în 15 zile”, spune femeia în lacrimi. 

Tătăl femeii tocmai a murit din cauza coronaviruslui. A fost infectat cu coronavirus în unitatea medicală, în care sunt îngrijiţi jumătate din pacienţii spitalizaţi din cauza virusului SARS-CoV-2 din Ţara Bascilor, în timp ce o însoţea pe soţia sa. Femeia suferise un infarct pe 3 martie, scrie elpais.com.

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 24.926 în Spania, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii de la Madrid citat de EFE.

Dintre acestea, 4946 sunt cazuri noi faţă de bilanţul precedent.

În acelaşi timp, numărul deceselor s-a ridicat la 1326, cu 324 cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Autorităţile spaniole au comunicat totodată că 1612 pacienţi se află în unităţi de terapie intensivă, cu 471 mai mulţi decât vineri, contribuind la saturarea acestor servicii, care aproape că au ajuns la limită în regiuni ca Madrid, cea mai afectată de epidemie.

Un total de 2125 de pacienţi s-au recuperat după ce au fost contaminaţi, acest număr crescând cu 540 faţă de vineri, precizează autorităţile spaniole.

Sursa: RomaniaTV