Externe

Preşedintele Braziliei anunţă că are mucegai în plămţni, după vindecarea de COVID, şi mulţumeşte lui Dumnezeu că a scăpat de boală

loading...

Bolsonaro a comunicat aceste aspecte în primul său video live pe Facebook după vindecarea de COVID 19, spunând că s-a simţit slăbit şi a făcut un nou test.

“Am făcut un test de sânge. M-am simțit puțin slăbit ieri. Au găsit și o infecție mică. Iau antibiotice acum. Trebuie să fie din cauza celor 20 de zile de stat în casă, contractăm și alte lucruri. Am contractat mucegai în plămâni. Trebuie să fie aia”, a spus preşedintele.

Președintele brazilian a petrecut aproape 20 de zile în semi-izolare după ce a fost diagnosticat cu coronavirusul în 7 iulie. În 25 iulie acesta a anunțat pe Twitter că a fost testat negativ.

În mesajul de joi președintele i-a mulțumit lui Dumnezeu și hidroxiclorochinei pentru sănătatea sa.

„M-am vindecat de Covid. Am anticorpi, fără probleme. În cazul meu anume, îi mulțumesc întâi lui Dumnezeu și, în al doilea rând, medicamentului prescris de doctorul prezidențial: hidroxiclorochina”, a declarat Bolsonaro, adăugând că „a doua zi, mă simțeam deja OK. Dacă a fost coincidență sau nu, nu știu. Dar funcționează”, a mai comunicat Bolsonaro.

Numeroase studii au arătat că medicamentul, susținut de asemenea de către președintele american Donald Trump, nu este eficace împotriva COVID 19 și ar putea provoca efecte adverse nocive.

Soția președintelui brazilian, Michelle Bolsonaro, a fost de asemenea diagnosticată cu COVID 19, potrivit unui comunicat al biroului de presă al președinției.

Citeşte şi: Candidat la preşedinţia SUA, mort de coronavirus. Politicianul a refuzat să poarte mască în pandemie

Sursa: RomaniaTV