Răsturnare de situaţie in cazul Simonei Halep! Anunt Incredibil: Interdicția ar putea fi anulată

Simona Halep a fost acuzată în mod oficial de dopaj! Tenismena are la dispoziție 20 de zile pentru a contesta actul de acuzare ori să încheie un acord de recunoaștere în acest sens.

 

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost testată pozitiv la testele antidoping pentru Roxadustat, o substanță care ajută la mai buna oxigenare a sângelui.

Paul Ciucur și Dan Mihai, care sunt singurii români din agenții londoneză de soluționare a litigiilor din sport – Sport Resolutions, au declarat, pentru Televiziuna Română, că Simona Halep a fost acuzată, în mod oficial, de dopaj cu Roxadustat la US Open.

 

După ce a fost acuzată de dopaj cu Roxadustat, jucătoarea de tenis riscă sau suspendă până la patru ani. Fostul număr 1 la WTA va fi audiat la tribunalul independent Sport Resolutions. Avocați români de la instituția precum și așa nume poate au explicat că sportiva invoca motive sabotajul sau contaminarea mâncării.

Cristian Jura, care este membru al Diviziei Antidoping de la TAS, a oferit mai multe explicații referitoare la contaminare. Avocatul a precizat și care sunt condițiile pentru a arăta că acest lucru sa întâmplat fără știrea sportivă.

 

„Când discutăm despre contaminare, trebuie să plecăm de la premisa că există mai multe tipuri de contaminare, iar orice discuție generică sau speculativă nu face decât să adâncească confuzia și mai mult”, a menționat aceasta.

Interdicția poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt într-unitate niște condiții
Cristian Jura a explicat care sunt cele trei tipuri de contaminări pe care le poate invoca Simona Halep.

Este vorba de contaminarea unor produse alimentare, a unor suplimente alimentare sau contaminarea apărută pe lanțul de control anti-doping. Cu toate acestea, avocatul a spus că pentru fiecare tip de contaminare, tenismena are nevoie de un probatoriu distinct care să demonstreze nevinovăția.

 

„Interdicția poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulative cele două condiții ale Codului Mondial Anti-Doping, și anume să se stabilească foarte clar modul cum a pătruns substanța în organism cât și lipsa intenției sportive de a lua substanță interzisă pentru realizarea performanței. sportive”, a declarat Cristian Jura.

Simona Halep nu va asista la meciul împotriva Ungariei
Dacă Simona Halep nu ar fi fost suspendată din turneele de tenis, atunci sportivă ar fi putut participa împreună cu echipa României la meciul împotriva Ungariei din play-off-ul din Billie Jean King Cup.

Însă căpitanul nejucător al României, Horia Tecău, anunțat că a avut o discuție cu Halep. Sportiva ia transmis că nu va fi măcar în tribuna la Oradea, a relatat Digisport.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *