România, măturată de un val de aer polar. Va ninge mai devreme decât ne-am fi așteptat

Temperaturile au început să scadă serios în multe dintre regiunile țării, iar oamenii se întreabă dacă sărbătorile de iarnă din acest an vor fi unele desprinse din povești, cu multă zapadă. Meteorologii ANM oferă răspunsul! Iată cum arată evoluția temperaturilor înregistrate de către termometru deschis cu date de 16 noiembrie.

 

Ninsorile vor face simțită prezența în Transilvania și Muntenia

Iarna începe să-și facă simțită prezența mai repede decât ne-am fi așteptat. Conform meteorologilor de la ANM, în zonele joase din Moldova și Transilvania, precum și în zonele deluroase din Muntenia, există șanse considerabile de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Ninsorile și viscolul vor predomina în regiunile montane, iar vântul va bate în rafale puternice, început cu 16 noiembrie.

 

În perioada care urmează, temperaturile se mențin la limita înghețului în nordul Moldovei și esteul Transilvaniei. De altfel, și valorile termice înregistrate pe timpul nopții se află în scădere, temperaturile se vor situa între minus cinci grade Celsius și minus patru grade Celsius în nordul Moldovei și estul Transilvaniei.

În Banat, media temperaturilor minime va gravita în jurul valorii de 2-4 grade Celsius. Ninsorile sunt excluse, dar vor predomina precipitațiile sub formă de ploaie.

În Crișana nu vor fi înregistrate ninsori. În Transilvania și Maramureș există șanse mari de precipitații sub formă de ninsoare în intervalul 17-22 noiembrie, și după date de 25 noiembrie.

 

România este lovită de un val de aer polar
Directorul ANM, Florina Georgescu, a subliniat că în această activitate România va fi lovită de un aer polar, așadar temperaturile vor scădea considerabil pe teritorul întregii țări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *