Românii cu pensia mică pot primi un total de 4.000 lei în ianuarie 2023

Marcel Ciolacu a făcut astăzi un anunț important pentru milioane de români care să aibă pensii mici: aceștia ar putea primi un total de 4000 de lei în luna ianuarie 2023. Este o propunere PSD care vizează aproximativ 95% dintre pensionarii români. Este vorba despre majorarea pensiilor, dar și despre un ajutor acordat o singură dată, în ianuarie.

 

 

Cine va beneficia, de fapt, de noul ajutor pentru pensionari
Președintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că ajutorul care ar putea fi acordat dacă propunerea PSD trece mai departe ar viza aproape toți românii cu pensia mai mică de 4000 de lei.

 

El a mai subliniat și faptul că la începutul anului 2022 au primit bani în plus de la stat doar cei care aveau o pensie mai mică de 1600 de lei pensia, iar cele două nu puteau să depășească mai mult de 2.200 de lei.

 

De date aceste lucruri vor sta diferit: vor fi mulți mai mulți beneficiari având în vedere cu ajutorul one-off se va acorda celor cu pensia sub 4000 de lei. Din numărul total al pensionarilor, de 4.603.433 români, au pensia mai mică de 4.000 de lei un număr de 4.405.563 beneficiari.

 

Pensiile nu se vor majora la fel pentru toata lumea

„Ca să înțeleagă toată lumea, nu se majorează în același procent pentru toată lumea. Pensiile cuprind în interiorul lor puncte de pensie și noi valori majore punctelor de pensie, valoarea punctului de pensie, așa cum este și legal și constituțional. Deci nu majorăm procent.

Eu sunt susținătorul majorări pentru toată lumea, pentru că toți contribui, unii mai mult, alții mai puțin, dar trebuie, de altfel să fim și să conștientizăm perioada grea pe care o traversează lume, nu numai unei România, acum să sprijinim categoriile. vulnerabile. Practic, trebuie să facem tot posibilul să nu lăsăm pe mine la marginea societății”, a punctat ministrul Muncii, Marius Budăi.

În timp ce PSD vrea bani mai mulți pentru cei cu venituri mici, PNL urmărește o creștere cu 15% a tuturor pensiilor, fără ajutoare pentru cei cu venituri mici. PSD și PNL nu se înțeleg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *