Stiri

Sicriul interlopului Emi Pian, dus la Biserica Sfânta Parascheva. Mobilizare masivă a poliţiştilor şi jandarmilor la înmormântare

loading...

Emi Pian va fi înmormântat duminică, la ora 13.30, la cimitirul “Tudor Vladimirescu” de pe Șoseaua Antiaeriană. Fortele de ordine s-au pregătit ca pentru un protest în condiţiile în care la funeralii sunt aşteptate sute de persoane.  

Aproximativ o sută de polițiști, jandarmi și luptători de la trupele speciale vor fi în misiune duminică la înmormântarea lui Emi Pian, liderul clanului Duduianu ucis după o partidă de barbut la începutul acestei săptămâni.

Polițiștii au stabilit împreună cu familia traseul pe care va merge cortegiul funerar spre cimitir şi le-a cerut ca participanţii la înmormântare să poarte măşti.

Citeşte şi: Meniu ca la nuntă la înmormântarea lui Emi Pian. Liderul Duduienilor, condus pe ultimul drum

 

Marcel Vela, avertisment pentru clanuri: “Suntem cu ochii pe voi”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, vineri, că România este un stat sigur, iar cetăţenii care respectă legea nu au de ce se teme. În schimb, cei care încalcă legea, “vor suporta rigorile ei”. “Suntem cu ochii pe voi”, le-a transmis Vela infractorilor.

La rândul său, secretarul de stat Bogdan Despescu anunţă acţiuni de amploare pentru combaterea grupărilor.

 

Jandarmeria Capitalei a transmis un mesaj în care recomandă populaţiei că respecte măsurile anti-COVID. 

Conform prevederilor legale, Jandarmeria are obligaţia de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestaţiilor la care participă public numeros, indiferent de natura acestora, pentru a asigura protecţia participanţilor şi a celorlalţi cetăţeni şi pentru a preveni şi combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică.

Totodată, reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, participarea persoanelor fizice la mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau la alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise, ori la întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise, sunt interzise pe timpul stării de alertă.

Pentru sănătatea lor şi a celor din jur, jandarmii bucureşteni recomandă cetăţenilor:- să fie responsabili şi să nu se expună;- să evite zonele aglomerate şi să păstreze distanţa fizică faţă de alte persoane;- să poarte mască de protecţie în zonele aglomerate şi să respecte măsurile de igienă.

 

Sursa: RomaniaTV