Sanatate

Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor din Suceava: Situaţia este dezastruoasă.Toţi pacienţii de la reanimare au coronavirus

loading...

“Situația este dezastruoasă. Toți pacienții de la reanimare au coronavirus, asistentele au și ele, sunt în izolare. Suceava a pierdut prima bătălie. Ceea ce urmează mă îngrijorează. Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a luat o decizie cu care noi nu suntem de acord, cu transformarea Spitalului Județean Suceava în centru regional pentru tratarea cazurilor din Moldova. Nu va veni nicio asistentă să lucreze aici.”, a spus Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor din Suceava, la Realitatea Plus.

Aproape 170 de cadre medicale şi pacienţi de la Spitalul Judeţean Suceava sunt infectaţi cu noul coronavirus, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care a fost numit ministru al Sănătăţii. El a afirmat că se încearcă deschiderea Unităţii de Primiri Urgenţe a spitalului cu medici aduşi de la Iaşi.

Citeşte şi Mărturie cutremurătoare a unei asistente de la spitalul din Suceava: “Am stat îngrămădiţi ca oile cu pacienţii infectaţi”

Sursa: RomaniaTV

Comment here