Stiri

STUDIU. Populaţia lumii va ajunge la 9,7 miliarde şi va scădea spre sfârşitul secolului. China îi va lua faţa Americii

loading...

O populaţie globală de 8,8 miliarde de oameni în anul 2100 este cu aproximativ două miliarde mai mică decât estimările anterioare. De asemenea, contrastează cu proiecţiile constante ale ONU de creştere globală continuă. 

Citeşte şi: STUDIU. Poluarea aerului facilitează infectarea cu coronavirus şi amplifică simptomele

Conform oamenilor de ştiinţă care au realizat studiu, cifrele sunt bazate pe fatori precum îmbunătăţirea accesului la contracepţia modernă şi educaţia fetelor şi femeilor.

Se estimează că în 188 din 195 de ţări analizate se va înregistra o scădere a fertilităţii până în anul 2100, conform estimărilor de la Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii (IHME) de la şcoala de medicină a Universităţii din Washington. De asemenea, cercetătorii spun că imigraţia va fi cheia pentru dezvoltarea majorităţii economiilor şi că se vor înregistra schimbări importante în rândul marilor puteri globale.

Conform studiului, Nigeria va deveni una dintre principalele puteri economice ale lumii alături de Statele Unite ale Americii, China şi India. China va deveni avea cea mai mare puternică economie din lume până în anul 2035, însă America va reveni pe primul loc în anul 2098.

 În ceea ce priveşte evoluţia populaţiei, în peste 20 de ţări se aşteaptă ca populaţia să se reducă cu mai mult de jumătate până în 2100. Printre acestea se numără Italia, Spania, Japonia şi Thailanda.

Richard Horton, redactor şef al The Lancet, a declarat: „Secolul 21 va reprezenta o revoluţie în povestea civilizaţiei umane”.

Sursa: RomaniaTV