Tichetele de masă, majorate la 30 de lei. Atenție: nu vor beneficia toți angajații de această creștere!

În ultima perioadă, românii au fost martorii unor scumpiri majore. În acest sens, au fost luate diferite măsuri, printre care diferite ajutoare sociale, carduri de alimente și, mai nou, majorarea tichetelor. Acestea au ajuns la 30 de lei, dar se pare că nu toată lumea beneficiază de acestea.

Cine primește tichete de masă de 30 lei

În urma scumpirilor care au avut în România, Au fost luate mai multe măsuri  în avantajul românilor. Astfel, pe lângă ajutorul de 700 de lei pe care îl încasează pensionarii luna aceasta, tichetele de masă acordate angajaților vor fi majorate până la 30 de lei, de la 20 de lei, cât era valoarea lor inainte de 1 Iulie, ceea ce înseamnă că angajaților le vor intra mai mulți bani pe cardul de cumpărături începând cu luna aceasta.

“De astăzi, intră în vigoare încă două măsuri importante din pachetul “Sprijin pentru România”, prin care protejăm românii afectaţi de creşterile de preţuri. 1 – Valoarea tichetelor de masă va creşte cu 50%, de la 20 la 30 de lei. 2 – Pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei (după cel acordat în ianuarie celor cu pensii sub 1.600 de lei)”, a scris premierul pe Facebook.

Tichete majorate doar dacă vrea patronul

Normal, valoarea unui tichet de masă era de doar 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 22 de zile lucrătoare) unui angajat era de 443,74 de lei.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în urmă cu câteva zile actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Mulți români s-au bucurat când au primit vestea majorării tichetelor, dar se pare că nu toată lumea beneficiază de acest avantaj.

Această majorare nu este obligatorie, legea nu obligă pe nimeni să asigure această valoare, ceea ce înseamnă că rămâne la alegerea fiecărui angajator dacă o mărește la cel mult 30 de lei.

Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 238 de “pentru”, unul “împotrivă” și șase abțineri. Totusi, măsura nu este la îndemâna tuturor, având în vedere că lucrurile nu sunt deloc roz în multe firme din România, iar angajatorii nu pot da bani din propriul buzunar doar pentru a compensa creșterea prețurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *