Ucenicul preotului Calistrat Chifan, surprins în timp ce ar fi încercat să sărute o enoriașă, în biserică. Imagini șocante

Noi imagini șocante de la Mănăstirea Vlădiceni, acolo unde preotul Calistrat Chifan a fost filmat în timp ce a lovit fără milă o enoriașă. Chiar ucenicul său, Ionuţ Hrisostom Turtoi, a fost surprins în timp ce ar fi încercat să sărute o credicioasă, în biserică. Cum se apără, după ce a și îmbrățișat-o pe femeie.

Imaginile șocante au fost trimise chiar de cele două enoriașe implicate în scandalul cu preotul Calistrat Chifan. Ionuț Hrisostom Turtoi, unul dintre ucenicii părintelui, a fost surprins în ipostaze foarte apropiate cu o enoriașă. Cum comentează fotografiile în care pare că vrea să o sărute pe credincioasa, chiar în „casa” lui Dumnezeu!

 

 

Uncenicul preotului Calistrat Chifan ar fi încercat să sărute o enoriașă

În imaginile surprinse se poate observa că preotul Ionuț Hrisostom Turtoi o ține de mâini pe enoriașă și pare că încerca să o sărute. Acesta ar fi recunoscut pentru astfel de gesturi, iarățișările ar fi devenit un obicei pentru el când vine vorba de credincioși, lucru negat totuși de starețul Mănăstirii Vlădiceni.

 

 

Potrivit primelor informații, Mitropolia Moldovei și a Bucuvinei se ocupă de cercetarea cazului. Preotul Ionuț Hrisostom Turtoi nu a vrut să vorbească direct despre cele întâmplate, însă starețul Mănăstirii Vlădiceni, Arsenie Butnaru, a mărturisit că atunci când au fost surprinse imaginile se aflau mai mulți oameni care așteptau în spate, iar el nu l-ar fi văzut pe părinte în astfel de ipostaze.

 

 

„Oricum nu este o practică, Doamne ferește!, mai întâi, în spate erau alți oameni care se așteptau, așa este acolo la paraclis, domnișoara pare o copilă, iar el are spre 50 de ani. Pentru că e în biserică, în faţa multora, nu mi-aş face mari probleme. Nu ştim momentul, conjunctura. Eu nu l-am văzut în astfel de ipostaze…”, a mărturisit starețul Mănăstirii Vlădiceni, pr. Arsenie Butnaru, potrivit ziaruldeiasi.ro

Cum justifică preotul gestul pe care a făcut-o

Deși nu a vrut să comenteze în mod direct imaginile, starețul Mănăstirii Vlădiceni a luat legătura cu preotul, iar acesta i-ar fi spus că fotografiile sunt făcute de ziua lui, iar nu ar fi putut să facă gesturi indecente pentru că „erau oameni în oameni. biserică”.

 

 

 

„Era de ziua mea și era la altar, în văzul tuturor. Erau oameni în biserică, nu puteam face gesturi indecente. Relatii cu publicul. Calistrat mi-a atras atenția că sunt filmat și i-am spus că nu am nimic de ascuns”, i-ar fi scris preotul Hrisostom starețului Mănăstirii Vlădiceni.

Ba chiar mai mult, preotul susține că părintele Calistrat Chifan i-ar fi atras atenția că era filmat în momentul respectiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *