Ultimă oră: Culiță Sterp a fost eliberat de magistrați, după accidentul cu fugă de poliție

Cunoscutul cântăreț de manele Culiță Sterp a fost eliberat de magistrați. Artistul a fost reținut după ce a cauzat un accident și a fugit de la locul coliziunii. Sterp conducea beat când poliția la tras pe dreapta după ce fusese prins depășind viteza legală. Artistul nu a răspuns la semnalele oamenilor legii și a fugit, lovind mai apoi o mașină și părăsind locul accidentului. Ulterior, a fost prins și reținut pentru 24 de ore. Acum, magistrații au înlocuit măsura arestului preventiv cu control judiciar pentru 60 de zile, anunță România TV.

 

 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, despre Poliţia Cluj nu a încercat să muşamalizeze cazul accidentului provocat de Culiţă Sterp, precizând că Poliţia a ”acţionat în dinamică” şi a făcut cercetarea la faţa locului. El a menționat că niciodată Poliția Română nu va comunica urmărind imaginile televizorului.

 

Lucian Bode a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, despre accidentul în care a fost implicat Culiţă Sterp şi ce părere are de fapt că Poliţia Cluj a încercat să ascundă faptele comise de el şi ar fi încercat muşamalizarea cazului.

 

„Dați-mi voie să vă prezint câteva cifre ca să vedeți câte de neînsemnat este acest caz. În ultimele 24 de ore, structurale MAI au acţionat cu peste 26.000 de efective din care peste 10.000 de poliţişti, iar dintre aceştia 1.552 de poliţişti pe linie rutieră. În ultimele 24 de ore am constatat pe zona de ordine publică, 763 de infracțiuni. Totodată, au fost reținute 611 permise de conducere. Au fost înregistrate opt accidente rutiere grave soldate cu trei persoane decedate și șase rănite grav. Dintre toate acestea, mă întrebați de cazul de la Cluj. Nu sunt de acord cu dumneavoastră că Poliţia a încercat să muşamalizeze acest caz, dimpotrivă. Poliţia a acţionat în dinamică, a făcut cercetarea faţa locului, iar măsura reţinerii pentru 24 de ore este cea mai dura într-o astfel de situaţie. Persoana respectivă a fost reținută pentru două infracțiuni și anume vătămare corporală din culpă, respectiv părăsirea locului accidentului fără încuviințarea polițistului. Aşadar, avem o anchetă penală în curs. Astăzi, cetăţeanul respectiv va fi prezentat în faţa instanţei şi instanţa va decide măsurile în continuare”, a explicat ministrul de Interne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *