Vești bune pentru români! Guvernul vrea să ofere fiecărei familii un ajutor financiar de 500 de lei pentru căldură, gaze, curent și lemn

Se anunță vești bune pentru români! Guvernul vrea să dea fiecărei familii cu venituri mici un ajutor financiar de 500 de lei pentru a face față faptelor la curent, căldură, gaze sau pentru a-și putea procura lemn de foc.

Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, a explicat luni, că planul de ajutor pentru familiile cu venituri reduse ar putea să fie următoarea: „Guvernul se gândește să acorde câte 100 de lei/lună pentru fiecare punct de consum, adică pentru fiecare gospodărie, pe perioada noiembrie 2021 – martie 2022, iar toți banii să fie acordați o singură dată, toată lumea să fie virata pe un card”, relatează România TV.

 

Ajutor la facturi de 500 de lei pentru familiile cu venituri mici

Ajutorul ar fi menit să ajute familiile cu venituri de maxim 2.000 de lei, spun sursele din Guvern. Decizia finală va fi luată în coaliția de guvernare.

Categorii care ar putea primi ajutor financiar sunt următoarele:

 

familiile cu trei copii
persoane care au nevoie de aparate medicale
şcolile
spitalele
bisericile
instituţiile de utilitate publică.

Cine va beneficia de plafonarea prețurilor la energie

Premierul Nicolae Ciucă a menționat că vor beneficia de plafonarea prețului energiei la 1 leu familiile monoparentale sau cele care care au minim trei copii, bisericile, societățile de apă-canal, care asigură utilitățile publice.

 

„Este foarte limpede că tot cee ace am discutat și am stabilit prin ordonanță, ultima ordonanță, se va aplica, este o ordonanță pe care am gândit-o astfel încât să putem să venim în sprijinul românilor și a economiei, iar chestiunile care mai erau. de amendat în Parlament sunt cele prin care vom avea o regulă care să asigure serviciile publice, astfel încât să poată beneficia de prețul stabilității pentru 1 leu”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, în Parlament.

Dacă vorbim despre aeroporturi și medici de familie, premierul Nicolae Ciucă a declarat că nu sa vorbit despre aeroporturi. „Ultima discuție pe care am avut-o în coaliție a fost să raportăm la lună în curs, la anul 2022 nu la anul trecut, pentru că a fost o problemă legată de modul în care să desfășoare activitatea pe perioada pandemiei”, a precizat premierul. , despre formula de calcul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *