Vouchere sociale – a 4-a tranșă. Guvernul a anunțat când intră banii

În urma scumpirilor din ultima vreme, statul a decis să vină în ajutorul oamenilor.

Având în vedere că prețurile la alimente sunt tot mai mari, voucherele sociale de 250 de lei sunt binevenite. Ultima tranșă va fi virată exact de sărbători, când cheltuielile sunt foarte mari.

 

În prezent, românii cu situații financiare precare primesc de la stat un ajutor. Mai exact, o dată la două luni, le intra pe card câte 250 de lei, bani pe care îi pot folosi pentru rezerve de alimente, mese calde, tot ce ține de alimentație și nimic altceva, ca țigări, alcool, produse de curățenie.

Până acum au fost virați bani în cont de trei ori, iar sumele din tranșa a IV-a vor ajunge la beneficiar între 19 și 23 decembrie. Inițial, tranșa a patra în valoare de 250 de lei era programată să fie încărcată în luna decembrie 2022, dar nu se cunoștea o dată exactă. Autorități au ales această dată în mod special, pentru a se asigura că românii au cu ce să plătească sau parte din cumpărăturile de Crăciun și Revelion.

 

Ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, spune că toți banii ar trebui să fie virați până la data de 23, fără întârzieri. Rămâne de văzut dacă se va respecta această dată și ce se va întâmpla până atunci.

„În perioada 19 decembrie până în 22-23 decembrie onorăm și tranșa a IV-a ca să fie pe masă de sărbători pentru beneficiari programului.”, a spus ministrul.

Vestea bună este că proiectul se extinde, ceea ce înseamnă că românii primesc bani de la stat și în 2022. Oficialii spun că se oferă mai vouchere socială cel puțin 6 luni, după ce va calcula bugetul României.

 

Amintim că cei care care primesc banii respectivi sunt: ​​pensionari și persoane cu dizabilități cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei, familiile mono-parentale și familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere care au venituri mai mici sau egale cu 6.00 lei și oameni. fără adăpost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *